Velkommen til sommerens hyggeligste festival:

Alpakkafestivalen 17. og 18. juni!

17. og 18. juni gjenoppstår Alpakkafestivalen på Bergvang gård, etter noen års tvungen pause.

17. juni åpner vi porten kl. 18:00

På scenen finner vi ordsmed og heidersmann Stein Torleif Bjella, Bluegrasslokomotivet og festbomben Ila Auto og coverbandet The Hitchhikers.
Fra grillen tilbys pølser og hjemmelagde alpakka- eller høylandsfeburgere og svært kortreist drikke fra Wettre bryggeri.
18-års aldersgrense. Billetter her: www.tikkio.no (450 kr)
 
Stein Torleif Bjella er en av våre aller største visekunstnere som leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få kan matche. Han gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. To år senere innkasserte oppfølgeren «Vonde Visu» Spellemannprisen, og «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013 med førsteplass på VG-lista. I 2020 kom Bjellas sjette soloalbum «Øvre-Ål Toneakademi», som igjen ble mottatt med strålende anmeldelser. 
Stein Torleif Bjella er elsket for sine lune, hverdagslyriske viser fulle av sørgmodig glede og romantisk hjartesorg.
 
Ila Auto har siden starten i 2005 spilt over 600 konserter, vunnet en spellemannspris og vært nominert til en annen. De blir kalt «lokomotivet i norsk bluegrass», og det med rette - det er få band som kan matche energien deres på scenen. En humørfylt festbombe som alltid gir det lille ekstra. 
Ila Auto byr på spilleglede og historiefortelling både i og mellom låtene, og går du fra en konsert med Ila Auto uten å ha smilt, hygget deg, eller hatt lyst til å danse, så er du antagelig død.
 
The Hitchhikers er et Asker-basert coverband som spiller godlåter fra de fleste ti-årene fra 70-tallet og frem til i dag. Her er det garantert noe for alle, og garantert god stemning. The Hitchhikers spiller jevnlig på Baracoa i Asker for fullt hus og stormende jubel.
__________________________________________________________________________________

18. juni åpner vi porten kl. 11:00

Fra scenen får vi barnekonsert med Ila Auto og spektakulært trylleshow med Hans Henrik Verpe.
Det vil bli alpakkaansiktsmaling, ponnyridning, alpakkamating og mange dyr å hilse på.
Fra grillen tilbys pølser og hjemmelagde alpakka- eller høylandsfeburgere, og det blir salg av brus, kaffe, popcorn, sveler og is.
Billetter her: www.tikkio.no (225 kr)
  
Spellemannsvinnere Ila Auto spiller bluegrasskonsert for hele familien der kjente sanger får boots og hatt på. Hvor fort kan man egentlig spille på en banjo? Og hvor lavt kan man egentlig synge, hvis man virkelig prøver? Barna, og kanskje de voksne, blir med på sanger om geléromper og grevlinger. En konsert der alle får både sittet og stått - og kanskje danset litt også.

Hans Henrik Verpe er en tryllekunstner utenom det vanlige. Norgesmester i Barnetrylling for tredje gang på rad. Glem flosshatt og hvite silkehansker, her blir det humor og magi, som gjør at du nærmest ikke vet om du skal le eller la deg forundre. Hans Henrik ble for alvor en folkekjær skikkelse da han tryllet seg til semifinalen i Norske Talenter. Senere fanget han nok en gang medias oppmerksomhet da han sjarmerte både prinsessa og halve Kongeriket ved å sende en søknad på stilling som Hoffnarr til Kong Harald.

Program:
11:00 Portene åpner
11:30 Alpakkamating
11:30-14:30 Ponnyridning
12:00 Trylleshow med Hans Henrik Verpe
13:00 Alpakkamating
14:00 Barnekonsert med Ila Auto
14:40 Trekning av «sykle- og gåkonkurransen»
15:00 Takk for i dag

Hele dagen: Alpakkaansiktsmaling og hils på alle dyrene.

 Praktisk informasjon:
Vi oppfordrer alle til å reise til festivalen med buss, sykkel eller til bens. For å begrense trafikk og biler på området vil alle som kommer uten bil bli med i trekningen av veldig fine premier!

Adresse: Bergvang gård, Bergvangveien 21, Asker.
Fremkommelighet: Området består av gruslagte veier og plen. Toalettanlegget er tilpasset rullestoler.
Bekledning: Festivalklær etter festivalvær! Festivalen er utendørs.
Bussruter: Buss 275 går mellom Asker og Vøyen hver halvtime og tar ca 4 minutter. Deretter er det ca 5 minutters gange fra Vøyen til Bergvang. Følg Solliveien og så til høyre ned Bergveien. 
Parkering: Svært begrenset parkeringskapasitet.
Se her Veibeskrivelse PS: Ikke bruk GPS da denne ofte henviser til traktorvei - følg veibeskrivelse og skilter.