Shetlandsponni

Shetlandsponnien stammer fra Shetlandsøyene, nordøst for Skottland, der den har eksistert i mer en 2 000 år.

Liten og veldig sterk
Shetlandsponnien er gjennomsnittlig ca. 100 cm høy, og overraskende sterk. I Skottland og England ble den brukt i gruvedriften på 1800-tallet. Den kan trekke det dobbelte av sin egen vekt, og det er mer enn de store trekkhestene klarer.

Hardfør
På Shetlandsøyene er det et nakent landskap uten trær, med mye stein og en tynn jordbunn med stritt gress og lyng. Dette har satt sitt preg på rasen, både i utseende og egenskaper. Den har god og tykk pels om vinteren, og kort og blank sommerpels. Den kan ha alle farger, også flekkete.

Allsidig bruk
Shetlandsponnien er en svært allsidig ponni som egner seg like godt til ridning som til kjøring. Den lærer fort og er god førstehest for barn. Den er også en flott kjørehest for voksne.

Moflos Mysa

Far Fridheims Carl-Oscar
Mor Näsvallens My
Født 05.05.1998
KjønnHoppe
Reg.nr. NPA5331
Mysa er både mor og bestemor, og er en vakker shetlandshoppe, med et utrolig gemytt. Hun er glad i kos, stell og godbiter, og har gitt mange barn på besøksgården en trygg runderidning. Noe av det gøyeste Mysa vet er å få trave og galoppere på jordet og på tur. Da blir hun helt overlykkelig, og innimellom kommer det gjerne noen sjarmerende bukkesprang. Tømmekjøring er også noe hun synes er morsomt, samt løshopping; da går det unna! Grunnet hennes høyde kan hun kun rides av barn, med en vektgrense på 40 kg. Planen er å etter hvert få spent henne til vogn så hun kan brukes til kjøring også.

Nordhagens Leia

FarScorpio Erroll Flynn
MorMoflos Mysa
Født13.04.2007
KjønnHoppe
Reg.nr.NPA6198
Leia datteren til Mysa og mamman til Frikk og Fride som har flyttet fra redet. Leia har en nydelig lys farge med svart man og hale, fargen kallen «borket». Som sin mor er Leia glad i å bli brukt, og har også gitt mange barn en fin opplevelse på runderidningen på gården. Hun har et fantastisk gemytt, og er snill med alt og alle. Hun synes det er godt å bli børstet og har stor tålmodighet med barna. Grunnet hennes høyde er det også her en maksgrense på 40 kg. I tillegg til å være glad i å gå på tur synes hun også det er veldig morsomt å løshoppe sammen med de andre shettisene i ridehuset. Leia vil også etter hver kunne bli sett foran vognen som kjøreponni.